woensdag 30 november 2016

Met studenten Hogeschool Rotterdam aan de slag voor Spare Space



Eergisteren weer een even vruchtbare als leerzame meeting gehad met 'ons' Spare Space studententeam van de Hogeschool Rotterdam. Eerder beschreef ik in deze blogpost dat zij zich in het kader van hun opdracht van het Kenniscentrum voor Innovatief Ondernemerschap bezig houden met het ontwikkelen van aanvullende, vernieuwende businessconcepten voor Spare Space.

Samen met Spare Space zoek ik naar wegen om beginnende (creatieve) ondernemers te interesseren voor ons pakket aan tools om de start van hun bedrijf mogelijk te maken. Van begeleiding en/of advies bij de verschillende aspecten van het ondernemerschap (marketing, acquisitie, administratie, enzovoorts) tot aan het tegen lage kosten huren van een bedrijfs- of winkelruimte in een (vaak) langer leegstaand pand. Waarvoor we weer ons groot netwerk van pand- en vastgoedeigenaren mobiliseren.

Met de studenten bespraken we de voortgang, schoten we een paar mogelijkheden af en keken naar de alternatieven die overbleven. Wat gaat het worden? High end innovatief, met een geintegreerde mobiele, tablet en desktop applicatie? De bouw van een virtuele Spare Space community, 24 uur online? Of combinatie met een meer 'old skool' benadering? We zijn er druk mee bezig en je gaat het binnenkort allemaal merken via o.m. de Spare Space website en Facebook; en natuurlijk mijn eigen TWC Projects Blog en Facebook pagina.

Op deze foto Dennis Mous van Spare Space (rechts) in gesprek met ons studententeam