zondag 6 november 2016

Bewoners informeren over en betrekken bij Maak Het Mee 010!


Onlangs werd ik uitgenodigd om tijdens het Actualiteitenoverleg van Het Oude Westen op 4 november jl. een korte toelichting te geven aan de bewoners van de wijk over onze plannen voor Maak Het Mee 010. Natuurlijk gaf ik daar graag aan gehoor. Want, sowieso is een deel van de Makers Community die wij willen mobiliseren, zelf ook bewoner van de wijk. Los daarvan vind ik het belangrijk om ook de andere bewoners, die misschien niet zelf actief zijn als maker of niet direct een band hebben met de hele maakindustrie, te informeren en, waar mogelijk, ook te betrekken bij onze plannen.

Willen we bijvoorbeeld een meerdaags Makersfestival organiseren in de wijk, dan gaat dat hen natuurlijk ook aan. Komt  de vorming van een actieve en betrokken Makers Community het creatief ondernemerschap en dus ook de economie in de wijk ten goede, dan gaat ook dat hen aan. Om maar wat dingen te noemen.

De Makers Community zoals wij die met Maak Het Mee 010 voor ogen hebben, kan niet zonder MeeMakers - en daar maken de bewoners gewoon deel van uit, zeker als ze zo actief en onderling betrokken zijn als die van Het Oude Westen. En dat bleek ook wel uit de enthousiaste reacties tijdens het overleg, waar zowel bewoners als ondernemers, als vertegenwoordigers van de Aktiegroep en ook van Woonstad Rotterdam en Stadstoezicht aanwezig waren. De plannen voor Maak Het Mee konden in ieder geval op een warm onthaal rekenen. Er werden zelfs al een paar voorzichtige suggesties geopperd: huiskameroptredens en raamexposities bij bewoners thuis en het plan voor een mogelijke 'open atelier en/of kunstroute' kon op veel bijval rekenen.

Maar, eerst wacht natuurlijk de eerste Makers Meet Up op woensdagavond 9 november in Leeszaal Rotterdam-West. Een avond speciaal voor Makers en MeeMakers. Lees alles en meer daarover hier of op de Facebook-eventpagina

Wordt, kortom, ook vervolgd!