zondag 4 december 2016

Maak Het Mee 010: op naar het vervolg!



De eerste, succesvolle Makers Meet Up van 9 november jl. smaakt naar meer. En dus kwam Team Maak Het Mee 010 onlangs bij elkaar om de vervolgstappen te bespreken. 

Eerst namen we de aantekeningen van de vier Table Talks van die avond: een ongelooflijke hoop informatie, bestaande uit aanbevelingen, suggesties, tips en ook een hele hoop onderwerpen en vragen over zaken waar de makers uit dit gebied tegenaan lopen bij het uitoefenen van hun beroep en hun bedrijf. Maar na wat filteren en rangschikken kwam er wel een duidelijk beeld naar voren.

De belangrijkste conclusie is dat er zeker meer dan voldoende draagvlak is om door te gaan met Maak Het Mee 010. Het overgrote deel van de over 40 aanwezigen ziet het potentieel van een collectieve Maak Het Mee community in Het Oude Westen en heeft ook concrete ideeën over hoe dat potentieel te benutten.

En daarover gaan wij binnenkort verder met de makers in gesprek. Om te bekijken op welke manier en met welke middelen we samen het vervolg vorm gaan geven. Want, wij zijn per slot van rekening óók Makers en MeeMakers, elk op onze eigen manier. 

Zo komt er zeker een vervolg op de Meet Up van november jl, hoogstwaarschijnlijk in januari. We hopen de Save the Date dan ook weer ZSM bekend te maken. Natuurlijk communiceren we ook dat weer uitgebreid via onze MHM010 Facebookpagina.

Wordt, kortom, vervolgd! 


Aansluitend op dit alles, spraken we ook over de ontwikkeling van een applicatie (voor mobiel of desktop of misschien heel iets anders) waardoor de onderlinge makersbetrokkenheid en ook samenwerkingen gestimuleerd kan worden. In dat kader was ook Jeroen van der Steen weer aanwezig, overigens zelf ook een maker, die het kader van zijn afstudeerproject onderzoekt welke mogelijkheden de hedendaagse digitale media daartoe biedt.

Jeroen doet dat in eerste instantie voor Cultuur Concreet, maar is inmiddels nauw betrokken bij Maak Het Mee. Hij presenteerde een offline, dus analoog prototype van zijn idee, waarover hij al met een aantal makers uit het gebied heeft gesproken. Om zijn onderzoeksproject goed te kunnen afronden, zoekt Jeroen nog makers (kunstenaars, ontwerpers, vormgevers, ambachtslieden), liefst uit Het Oude Westen om zijn prototype te kunnen testen.

Wie interesse heeft, kan hem een email sturen voor het maken van een persoonlijke afspraak (een fysiek prototype test je natuurlijk niet online).

Team Maak Het Mee 010
Christy de Witt | TWC Works
Anja Brand | Brand 010
Marja Brand | Arta La Tarta
Leon Keekstra | Stadsbemoeial
Karin ter Laak | Karin ter Laak Grafisch Ontwerp
Hugo Bongers

in samenwerking met
Menno Rosier | Cultuurscout Centrum