vrijdag 30 september 2016

Dogparade010 Poolparty bewijst weer: De Hond is DE sociale verbinder van nu!


Een tijd terug vond in Sportfondsenbad Van Maanenbad de eerste Dogparade010 Poolparty plaats. En met succes, want over de 50 honden kwamen op zaterdag 17 september een frisse duik nemen in het buitenbad.

Om 12.00 uur gaf Celebrity Badmeester John Buijsman het startsein en onder aanvoering van onze partner Social Canine Club's dogwalker & trainer Sabine van Biene sprongen de eerste durfals in het water. Daarna volgde de rest al snel, waaronder ook de hondjes die wat extra aansporing nodig hadden: de wat oudere hondjes of hondjes met gewrichtsproblemen. Ook zij genoten, samen met hun baasjes, dat het een lieve lust was. En en passant werd hier en daar ook nog een hondje van de initiele watervrees afgeholpen - en zag ze dan maar eens weer uit het water te krijgen. 


De reacties waren zonder uitzondering buitengewoon positief. Wat opviel waren de vele mensen dit eigenlijk wel vaker met hun hondje zouden willen doen maar daar nooit aan toekomen: omdat ze zelf wat minder mobiel zijn, door bijvoorbeeld een lichamelijke of pyschische beperking. Of omdat ze rond moeten komen van beperkt leefgeld per week, waardoor een treinrit naar het strand of soortgelijke omgeving er niet in zit. Die mensen waren dankbaar, ontroerd zelfs, dat ze dit nu eindelijk eens keer met hun lieveling hebben kunnen doen. 



Iets anders wat elke keer weer naar voren komt: de onvoorwaardelijke liefde van de deelnemers voor hun hond. Om het even wat hun eigen persoonlijke achtergrond of komaf ook is, allemaal koesteren ze hun eigen trouwe viervoeter als een eigen familielid. Bemiddeld of minderbedeeld, jong of oud, volks of kak, midden in de samenleving of juist, door omstandigheden, aan de rand daarvan, ze waren er weer allemaal. En viel alles wat hen sociaal en maatschappelijk van elkaar scheidt weg, waren ze verbonden, door de gemeenschappelijke liefde voor al die vrolijke, grappige, grote, kleine, eigenwijze, kort- of langharige, kort- of hoogpotige keffers en blaffers. 

Wij van TeamDogparad010 weten het inmiddels wel: er is geen enkele andere interculturele intermediair die daartoe in staat is, behalve De Hond. En dat stimuleert ons weer in ons streven om door met nieuwe Dogparade010 events! Blijf ons daarom vooral ook volgen op Facebook!

<