woensdag 29 november 2017

Ruim 45 Dogs of Rotterdam bij repetitie Woef Side Story in Grote Zaal Theater Rotterdam

Foto: Joke Schut Photography

Woef! Dit was wel een heel onverwachte en heel bijzondere middag voor Team Dogparade010. Maar liefst 45 Dogs of Rotterdam en hun Baasjes waren afgekomen op een unieke, last minute uitnodiging van Dogparade010 om een besloten repetitie van de musical Woef Side Story vanmiddag bij te wonen in de Grote Zaal van Theater Rotterdam!

En dus verzamelden zich een heel span opgewonden honden en hun al even uitgelaten baasjes zich in de Hal van Theater Rotterdam, in afwachting van het moment dat we naar boven mogen. Het filmpje hieronder geeft een goede indruk van de opkomst en de sfeer die er goed in zat!



Het was even wachten, maar toen het teken ''Alle Honden Verzamelen!'' kwam, begaf het hele span zich via het trappenhuis naar boven, naar de Grote Zaal, waar alle vier- en tweevoeters een mooi plekje uitzochten. Dogs in de Theatre: absoluut een uniek moment in de toch al lange geschiedenis van Theater Rotterdam (v/h immers de Rotterdamse Schouwburg). Uiteraard was de Baasjes op het hart gedruk nog kort van tevoren even een rondje rond de schouwburg te wandelen om de kans om ongelukjes te minimaliseren; nochtans waren ook in de zaal zelf de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. 




Toen was het moment gekomen dat de volledige cast van Woef Side Story het toneel op kwam en een ware ''Barking Battle'' begon. Dat de acteurs van Woef inmiddels één zijn geworden met hun rollen bleek wel uit hun overtuigende geblaf, waar enthousiast op werd gereageerd door het nog luider blaffende publiek. 



Een enkeling werd het allemaal even teveel en werd door het Baasje naar een rustiger plekje gebracht om later de repetitie weer bij te wonen. Maar het meerendeel van het vierpotige publiek bleef rustig zitten om vol nieuwsgierigheid de half-menselijke, half-hondse wezens op het podium bezig te zien. Het menselijke deel van de toeschouwers zag een uitmuntende repetitie van verschillende scènes uit Woef, het liefdesverhaal tussen stoere straathond Toto en hond-op-stand Marina en hoe hun liefde alle grenzen van rang, stand en komaf overstijgt.



Een mooie boodschap, die helemaal in de lijn is van wat wij met Dogparade010 voor ogen hebben: de hond eren als de sociale verbinder die 's mens beste vriend nu eenmaal is.

Daarna was het tijd voor een gezamenlijke groepsfoto: alle Dogs of Rotterdam en hun Baasjes op de foto met de volledige cast van Woef Side Story, vastgelegd door fotograaf Joke Schut - voor Team Dogparade010 geen onbekende, want eerder maakte ze al spectaculaire foto's van eerdere edities van de Dogparade zelf; en is ze ook één van de deelnemende fotografen aan het Museum of Dogs dat op 19 december opent in de Hal van Theater Rotterdam Schouwburg.

Een prachtig moment. Ontroerend ook, omdat de trots en de liefde voor de baasjes voor hun lieveling er weer zo overduidelijk van afspatte. Daarom plaatsen we hier nog maar een foto van - omdat je er naar kan blíjven kijken.


Foto: Joke Schut Photography

Met dank aan cast en crew van Woef Side Story en Theater Rotterdam voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere middag!

Nu is het zaak dat bijzondere gevoel vast te houden, want Team Dogparade010 is druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van het Museum of Dogs op 19 december, Dogs of Rotterdam! Een expositie van kunstwerken en allerhande kunstzinnige voorwerpen en/of rariteiten met als enig onderwerp, hoe kan het ook anders, de Hond! Inclusief een echte Witty Art Original - want die mag natuurlijk niet ontbreken. 

Schrijf dus in je agenda: dinsdag 19 december, klokslag 17.00 uur, Hal Theater Rotterdam Schouwburg. En natuurlijk zijn Honden meer dan welkom! Alle informatie vind je ook op onderstaande flyer, natuurlijk weer een ontwerp van onze vaste vormgever Grootzus.