woensdag 12 juli 2017

Opening Museum van de Wijk door Arnoud Molenaar van Resilient Rotterdam!

Nog meer tof nieuws! Het Museum van de Wijk, het project waar ik de laatste dagen hard aan werk samen met mijn partners Piet Hein en Lennard de Vlieger van Cretopia Rotterdam, wordt a.s. zaterdag geopend door niemand minder dan Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer van de Gemeente Rotterdam (en, leuk detail, één van mijn oud-collega's toen ik in 2010 opdracht van het toenmalige Programmabureau Klimaat meewerkte aan de realisatie van het Drijvend Paviljoen, how time flies, zeggen we dan maar).

Tijdens de opening zal Arnoud een korte presentatie/lezing verzorgen over Resilient Rotterdam en het belang van veerkracht en weerbaarheid voor een stad als Rotterdam. En de belangrijke rol die kunst en cultuur daarin kunnen spelen, evenals kleinschalige creatieve initaitieven en bewegingenals Maak Het Mee010 en lokale culturele producenten en makers, zoals, inderdaad, Cretopia Rotterdam en TWC Works.

A.s. vrijdagmiddag gaan we met de groep deelnemende kunstenaars en creatieven gezamenlijk de expositie inrichten. Iedereen is welkom om het resultaat te komen bekijken tijdens de opening a.s. zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur. Daarna is de expositie in Het Museum van de Wijk in ieder geval nog te bezichtigen op woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer dan genoeg gelegenheid om een kijkje te komen nemen, dus!