dinsdag 15 maart 2016

Dogparade010 weer in volle gang, tijd voor een korte terugblik op vorig jaar!

Nu de voorbereidingen voor de aankomende editie van Dogparade010 op 4 juni a.s. weer in volle gang zijn, even een korte terugblik op de eerste, succesvolle parade vorig jaar, toen de West-Kruiskade en 1e Middellandstraat voor een dag werden getransformeerd tot een ware Doggy Heaven.

Een bonte stoet van ruim 50 Dogs of Rotterdam en hun Baasjes trokken vanaf de kop van de Westersingel naar het Tiendplein. Daar vond de Verkiezing van De Ultieme Hond plaats, met als host Jack Kerklaan en een jury onder de bezielende leiding van Loes Luca. Onder het toeziend oog van vele hondeneigenaren van binnen en buiten Rotterdam, en zelfs een enkele verdwaalde kattenliefhebber.

Hieronder een erg tof filmpje over die 'Hondse Dag' op 13 juni vorig jaar, gemaakt door Jacco van der Giessen.


1ste Dog Parade 010 from Jacco van Giessen on Vimeo.

De eerste Dogparade010 was een ludiek evenement met een bijzonder mooi gevolg, namelijk dat er een heuse Rotterdamse Dogs of Rotterdam Community is ontstaan, die voorbij de grenzen gaat van afkomst en komaf, leeftijd en status. Alles en iedereen mengde en mixte die dag, mensen van allerlei rangen en standen en uit dito windstreken, verbonden door de liefde voor 's mens trouwste viervoeter: De Hond.

En dat zie je terug in allerlei onderlinge contacten en zelfs vriendschappen die die dag zijn ontstaan tussen mensen die misschien niet eerder zo met elkaar in contact zouden zijn gekomen. Je ziet terug in de community die is gegroeid op de Dogparade010-pagina op Facebook. Een community die nog elke dag groeiende is. En ik ben trots dat ik daar, als lid van Team Dogparade, ook aan kan bijdragen.

Hieronder een selectie van foto's gemaakt gedurende die dag vorig jaar.

Team Dogparade heeft er weer zin in, jij ook? Dan zien wij je graag terug op zaterdag 4 juni. Enne, ook zónder hond ben je welkom om de deelnemende Honden en hun Baasjes aan te moedigen!