donderdag 18 februari 2016

TWC Works: geslaagde match tussen Heilige Rotterdamse Boontjes en Radio Brasa

Vanochtend dus het vervolg op mijn eerste gesprek met Marciano Daans van Radio Brasa. Bij Ookami, de thuisbasis van Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie. En die plek had ik met opzet uitgekozen voor onze tweede ontmoeting.

links: Rodney den Hengel, rechts: Marciano Daans

Ten eerste, omdat het een enorm toffe plek is, met een fijne, relaxede sfeer. En omdat ze daar een enorm goede koffie serveren, tegen een betaalbare prijs en zonder allerlei onnodig hip gedoe er om heen. Goede, verse, eerlijke en duurzame koffie. En het is koffie met een missie. Een bijzondere missie.

Heillige Rotterdamse Boontjes Koffie geeft kwetsbare Rotterdamse jongeren met weinig of geen perspectief op de arbeidsmarkt een kans door hen op te leiden tot koffiebrander, barista en distributeur. Dit door middel van een 50 weken durend leerwerktraject. Na die periode zijn zij in staat om, voorzien van de nodige kennis en ervaring en, misschien nog belangrijker, vol zelfvertrouwen aansluiting te zoeken op die arbeidsmarkt.

Die missie sluit naadloos aan op die van Radio Brasa. Eén van de pijlers van dit interactief radiogezelschap is het stimuleren van ondernemingszin bij hun doelgroep, die voor een groot deel uit jongeren en jongvolwassenen bestaat. Dit doen zij door het maken van waardevolle content binnen hun programma's, in de vorm van o.m. talkshows, debat en optredens in de studio en op bijzondere locaties.

Dat was wat ik in gedachten had, toen ik Marciano Daans voorstelde aan één van de drijvende krachten achter Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie, Rodney den Hengel. En BAM! Binnen no time vlogen de plannen voor mogelijke samenwerking over en weer. Daar gaan we in de (nabije) toekomst absoluut meer van horen!

Missie, kortom, geslaagd. Want TWC Works, dat blijkt maar weer eens ;-)

.. en o ja, voor ik het vergeet. Je kunt Ookami aan het Burgemeester Meineszplein 19, Rotterdam behalve voor die supergoede koffie en dat bijzondere verhaal dus ook nog eens bezoeken voor de Witty Art die daar aan de muren hangt.