zaterdag 28 september 2013

Baas In Eigen Buurt update: programma Vakdag online!

Een bijzondere plek in the spotlights: het Burgemeester Meineszplein in Rotterdam. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober organiseert TWC samen met Buurtflirt en Enthousiasmeur en met medewerking van vele enthousiaste en betrokken bewoners en ondernemers het Baas In Eigen Buurt festival, op diverse locaties op en rondom dit plein in Rotterdam-West. Met een inhoudelijke vakdag op de vrijdag en een publieksdag op de zaterdag.

Het programma van de Vakdag op vrijdag 18 oktober is nu bekend en staat op de website van Buurtflirt.


Het Baas In Eigen Buurt festival is een tweedaags inspiratie-event over gebiedsontwikkeling 2.0 en presenteert het beste wat Rotterdam-West op dit gebied te bieden heeft. Informatief en inspirerend! Mis het niet.

Van vergeten plein naar levendige en energieke plek
Ken jij het Burgemeester Meineszplein al? Dankzij de inzet van bewoners, ondernemers en professionals maakt het plein een ongekende transformatie door. Van een wat vergeten stadsplein naar een levendige centrale plek, het hart van de buurt. Tijdens het Baas In Eigen Buurt festival maak je kennis met dit energieke plein. Gedurende twee dagen leer de bewoners, ondernemers en professionals achter deze buurttransformatie kennen.

Baas In Eigen Buurt bestaat uit twee dagen: de vakdag op vrijdag 18 oktober en de publieksdag op zaterdag 19 oktober. Over de vakdag lees je hieronder meer. Wil je meer weten over de publieksdag, dan klik je hier.

Vakdag
Op vrijdag 18 oktober organiseren we een inhoudelijke vakdag over de uitdagingen en mogelijkheden van gebiedsontwikkeling op wijk- en buurtniveau. In een tijd waarin partijen als overheden, corporaties en welzijnsorganiasties zich meer en meer terugtrekken, wordt in toenemende mate zelfredzaamheid en eigen initiatief verwacht van burgers en ondernemers. Daar is en wordt veel over gezegd en geschreven, over ''samen leven en samen werken,'', over ''participeren en innoveren'', maar HOE precies dan? 


Daar gaat Baas In Eigen Buurt vooral over. Over het DOEN. Want kennisdeling en best practices staan centraal. Leuk, leerzaam, uitdagend, aansprekend, informatief en inspirerend. De vakdag kent een plenair gedeelte met interessante sprekers en met veel ruimte voor discussie.

Deelnemers gaan ook zelf aan de slag en wel tijdens het Baas In Eigen Buurt ''DIY'' deel in de middag. Dan ga je zelf samen met andere deelnemers actief aan de slag met de thema's en onderwerpen die eerder die ochtend gepasseerd zijn. Over lokaal ondernemerschap en wijkeconomie, over het vormgeven van publiek-private samenwerkingen en allerlei andere innovatieve vormen van co-creatie op wijkniveau. Voor deze sessies waaieren de deelnemers letterlijk uit over de wijk: ze nemen plaats in het buurthuis, in het lokale cafe, in het flexkantoor. Aan het einde van de middag presenteren de deelnemers aan deze workshops hun conclusies en aanbevelingen tijdens korte speedpresentaties.

Voor wie? 
De Baas In Eigen Buurt vakdag is geschikt voor iedereen die beroepsmatig of vanuit persoonlijke betrokkenheid geinteresseerd is of zich bezighoudt met thema's als gebieds- en buurtontwikkeling, met wijkeconomie en lokaal ondernemerschap, over vastgoed- en leegstandbeheer,  over samenwerkingen op wijkniveau tussen publieke en private partijen e.d.

De dag wordt afgesloten met een nonchalante netwerkborrel. Tegen een meerprijs is ook deelname mogelijk aan de avondmaaltijd en een verrassende avondrondleiding in de wijk. 

Meer weten? Tickets boeken? 
Alle informatie over het programma en het boeken van tickets en locaties vind je hier.

Baas In Eigen Buurt wordt mede mogelijk gemaakt door de Deelgemeente Rotterdam Delfshaven, de Rabobank Rotterdam en met medewerking van de Kamer van Koophandel Rotterdam.