donderdag 6 juni 2013

Nieuw Witty Art Project: Sint Maria's Gallery opent op 14 juni a.s.!

Kunst, zowel van en door andere kunstenaars als mijn eigen Witty Art natuurlijk, en (creatief) ondernemerschap zijn twee zaken waar ik me graag voor inzet. De gelegenheid om deze twee te combineren in een nieuw Witty Art project, in eigen beheer bedacht en ontwikkeld, kan ik dan ook niet voorbij laten gaan.

Van 14 juni tot en met 11 augustus opent de tijdelijke expositieruimte Sint Maria's Gallery haar deuren in een leegstand pand in de Sint Mariastraat 142-B te Rotterdam. Sint Maria's Gallery is een rondreizende pop-up kunstgalerie annex kunstwinkel, die telkens weer neerstrijkt op wisselende locaties, voor korte of langere duur. En die telkens weer een andere vorm kan aannemen, afhankelijk van de aard en de mogelijkheden die de nieuwe locatie biedt. Zoals ook De Heilige Maria zelf door de geschiedenis heen, op de meest uiteenlopende, vaak niet voor de hand liggende plaatsen en plekken verschenen is: misschien wel 's werelds eerste pop up fenomeen!


Sint Maria's Gallery is ontstaan naar aanleiding van de eerste expositieruimte onder die naam die, eveneens in hetzelfde pand, gerund werd door Mary Pedersen en Aniel Mohanlal.

Samenwerking 

Het project Sint Maria's Gallery doe ik niet in mijn eentje. Hiervoor ben ik een heel speciale samenwerking aangegaan met Wendy Scholten. Of eigenlijk betreft het een uitbreiding van een al langer bestaande samenwerking.

Wendy is in het dagelijks leven filiaalmanager in de retail, maar in haar vrije tijd een verwoed liefhebber van kunst en cultuur. En in het bezit van een speciaal talent voor het samenstellen en inrichten van exposities. Zo verzorgt Wendy eigenlijk bijna altijd de samenstelling van een Witty Art expositie, beurspresentatie of andere showcase. Zij doet dat met veel inzicht en gevoel voor zowel de te exposeren kunstwerken als voor de promotionele en marketing kant van het verhaal.

Want, het uiteindelijke resultaat levert levert altijd goede reacties op van toeschouwers - èn vaak ook kopers, want Wendy combineert haar natuurlijke talent voor het artistieke curatorschap met het zakelijke instinct uit de wereld van de retail. Hierdoor worden exposities en overige showcases die zij samenstelt altijd in meer of mindere mate miniatuur art stores, waarbij promotie en verkoop zeker aanwezige, maar geen storende factoren zijn.


Kunstpraktijk is een kunstbedrijf
Dat sluit naadloos aan bij mijn eigen visie op kunst en ondernemerschap, die er in het kort op neerkomt dat het voeren van een zelfstandige kunstpraktijk niets meer en niets minder is dan het runnen van een eigen bedrijf. Een visie, die, althans in mijn beleving, geenszins je artistieke integriteit en zegginskracht hoeft aan te tasten, integendeel.
Met Sint Maria's Gallery willen wij samen een tijdelijk, kleinschalig en laagdrempelig, dus toegankelijk podium bieden aan kunstenaars en creatief ondernemers met aansprekend en betaalbaar aanbod aan kunstwerken en/of kunstproducten. Details worden momenteel verder uitgewerkt tot een programma voor de komende weken en maanden.

Voor nu kun je alle ontwikkelingen rondom Sint Maria's Gallery volgen op dit blog en op de Facebook pagina van de galerie.