dinsdag 11 juni 2013

Mooie eerste Marché du Nord!


Het was een mooie marktdag, zondag 9 juni jl. De dag van de allereerste Marché du Nord, de kleinschalige kunstmarkt die onderdeel was van Route du Nord 2013. Voor deze eerste editie hadden zich 16 deelnemers gemeld voor één van de in totaal 20 beschikbare plekken op de locatie aan de Teilingerstraat, vlak tegenover het hoofdkwartier van de route. Twee daarvan moesten door omstandigheden helaas op het laatste moment verstek laten gaan, maar dankzij de creativiteit van de andere deelnemers kon het nare gezicht van lege kramen gelukkig worden vermeden.



Het aanbod varieerde van originele schilderijen, tekeningen, zeefdrukken, prints en bewerkte foto's en kunstkaarten tot aan handbeschilderde of bewerkte objecten zoals vazen, t-shirts, lp's, theedoosjes, wieldoppen en zelfs boomstronken. Verder gingen enkele kunstenaars live aan de slag en gaf het duo The Ukebox enkele spontane optredens weg. Er werd ook verkocht, voor de één verliep de dag in dat opzicht beter dan de ander, maar over het algemeen waren deelnemers tevreden. Een aantal kunstenaars deed voor het eerst ervaring op het met het staan op een markt.


Hierbij danken wij de deelnemers aan deze allereerste Marché du Nord voor hun enthousiasme en aanwezigheid:

Kwad Artwork, Casperinc, Art is a Battlefield, Lotte Teussink, Geek de Chique, Marleen Pennings/Stroke a Bird, Maryschildert, Red Cheeks Factory, Pim van Halem, Sanjana Viyeta, Warren Boye, Zohrt, Ronald de Graaff en The Jumping Flea Market.

Bijzondere dank gaat uit naar:
De organisatie van Route du Nord voor de samenwerking, in het bijzonder: Eddy Kaijser, Marcel Knollen en Tamara van Suylekom; 
Wendy Scholten voor alle organisatorische en productionele ondersteuning;
Shelley Rickey voor het mooie flyer-ontwerp;
Kramenverhuur Van Zessen voor de service en medewerking;
Bewoners en omwonenden van de Teilingerstraat voor hun begrip.