vrijdag 19 januari 2018

Terugblik op de geslaagde lancering van Spare Space gisteravond!Een terugblik in woord en beeld op geslaagde lancering van het ondernemersplatform van partner SpareSpace in Garage Rotterdam gisteravond! Na maanden van hard werken samen met een betrokken groep van collega-ondernemers waren we er dan klaar voor ons concept te introduceren bij een breder publiek.Storm of geen storm, er waren 60+ aanwezigen waarvan een groot deel startende ondernemers of ondernemers die recentelijk gestart zijn. Daarnaast hadden we ook een aantal experts, partners en sympathisanten van ons mooie project uitgenodigd, zoals CityLab010, Rabobank Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Ondernemersplein Rotterdam, Jong MKB Rotterdam e.a.

Kookstudio Het Zesde Geluk had gezorgd voor avontuurlijke en spannende catering: behalve meer bekende hapjes als broodjes bao pao, stond er namelijk ook Chinese kwal en chocolade met insecten op het menu. Voor menigeen was dat nog even letterlijk doorbijten - maar de meesten waagden er zich toch aan. En wat blijkt? Zo eng was het allemaal niet en krekels blijken behalve erg voedzaam (want rijk in proteinen) zo krokant gebakken best lekker.


De avond begon met een ondernemende versie van het van TV bekende spel ''Over de Streep'' door SpareSpace-collega Nian Wetsteijn. Zij stelde het publiek vragen als: wie heeft er eigenlijk al een ondernemersplan en wie doet het gewoon zonder? Een mooie manier om het ijs te breken. Samen met o.m. Jinai Looi (eigenaar/oprichter van Het Zesde Geluk), Abimifoluwa Akinwole (oprichter van het modemerk Modezoen) en de initiatiefnemer van Stichting Seedz nam ik ook plaats in het expertpanel en gezamenlijk beantwoorden we vragen van de aanwezige starters - of herstarters, want die waren er ook. Een mooie, diverse en gemotiveerde groep!Omdat ondernemen behalve vallen en opstaan , proberen en experimenteren ook gewoon erg leuk is, draaide DJ Barry lekker ontspannen tunes, was er een photobooth en kon iedereen een duik nemen in de aanwezige ballenbak. Verder was er volop gelegenheid voor alle aanwezigen om op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan. Namens CityLab010 legde Storybeats het allemaal vast op video en wanneer dit filmverslag eenmaal af is, delen we dat natuurlijk!

Tot die tijd, hierbij een kleine hyperlapse video van ondergetekende (tevens geplaatst op de eigen Facebook-pagina van TWC Works).