dinsdag 9 januari 2018

Afscheid in stijl voor het Museum of Dogs met We Love Dogs!Op zaterdag 6 januari jl. nam Team Dogparade010 afscheid van het Museum of Dogs, dat die dag voor de allerlaatste keer de deuren opende in de Hal van Theater Rotterdam Schouwburg op de laatste speeldag van de familievoorstelling Woef Side Story. Na ruim twee weken viel dan het doek voor ons succesvolle pop up museum in het teken van de liefde voor 's mens beste vriend: De Hond. 

We namen afscheid 'Doggy Style' met het ééndaagse mini-festival We Love Dogs!: een klein maar fijn indoor programma voor Honden en hun Baasjes met diverse gratis activiteiten. Zo was ik zelf actief in de weer met Witty Art Live: ik maakte de gehele middag zogenaamde DogToonz, kleine cartooneske portretjes van aanwezige honden en mijn collega creatief ondernemer Irene Siekman was aanwezig om ter plekke gedichten voor de honden (en een enkele kat) te maken en uit te type op haar old skool Brother typemachine. 

Verder gaf dogwalker en hondentrainer Sabine van Biene van Social Canine Club advies op het gebied van doggy training en verzorgde Monique Nootenboom, wiens foto's mede te zien waren op onze Digital Wall of Dogs, een mini-workshop hondenfotografie. 

We sloten de middag èn het avontuur Museum of Dogs af met de vertoning van de classic mockumentary ''Best In Show'' van Christopher Guest op de Mediawand in de Hal van de Schouwburg. Dit in samenwerking met het International Filmfestival Rotterdam.

Open Rotterdam was ook aanwezig en maakte een aansprekend verslag van de middag, dat je hier kunt lezen. Geen zin of geen tijd? Bekijk dan meteen het filmpje hieronder! Indien het filmpje niet goed laadt, klik dan hier.

Hiermee kwam een einde aan het mooie, bijzondere, bijna surrealistische en bij vlagen ontroerende avontuur dat het Museum of Dogs was. Een avontuur, dat we als Team Dogparade010 beleefden niet alleen met elkaar, maar met vele anderen; een avontuur dat door veel mensen en partijen niet altijd even goed begrepen werd, maar dat door nog veel meer mensen en partijen werd omarmd en in het hart gesloten. 

Dit artikel in het NRC vatte de kern uiteindelijk goed samen: 
''Hondenmuseum bij Hondentheater''

Voor mij persoonlijk en professioneel was het Museum of Dogs van begin tot en met het einde een groot waanzinnig avontuur, niet alleen door mijn directe betrokkenheid als member van Team Dogparade010 maar ook als één van de 40 deelnemende kunstenaars aan de Wall of Dogs: van enthousiaste hobbyist en de betere amateur, de talentvolle beginner en de gevestigde namen en outsider artists. Ik kan niet onder woorden brengen hoe bijzonder het was om mijn eigen werk ''Such A Puppy Love/Zulk Een Honds Verlangen'' twee weken lang op deze bijzondere locatie, in deze uitzonderlijke setting, te zien hangen.

Het Museum of Dogs was, in mijn beleving en ervaring, één van de meest succesvolle voorbeelden van social inclusive art - en misschien meer nog dan dat, zo oneindig veel meer dan dat, was het een
een wonderschoon, ongrijpbaar, surrealistisch kunstwerk op zichzelf.