vrijdag 20 oktober 2017

Museum van de Wijk sluit voorlopig de deuren... adieu en hopelijk tot ziens!


Het zit er op, het is gedaan: het Museum van de Wijk sluit, voor nu althans, deuren. Mede gezien de onzekere situatie rondom het pand aan de West-Kruiskade 51 (wel verkocht, niet verkocht, verkocht onder voorbehoud) is het helaas ondoenlijk gebleken ons initiatief, een laagdrempelig wijkmuseum met werk van lokale kunstenaars en makers op deze plek voort te zetten. Dat is een hele spijtige beslissing, maar het is niet anders.

Voor nu doen we dus even een stapje terug, ruimen uit en op, en hopen een andere keer, op een andere plek wellicht, terug te keren en de deuren van het Museum van de Wijk weer wijd open te zetten. We gaan daar in ieder geval weer alles aan doen om dat mogelijk te maken!

Over het einde van het Museum van de Wijk schreef mede-kunstenaar en tekstschrijver Robin Hendriks een mooi item bij wijze van (voorlopig?) afscheid op het Werelds Oude Westen Blog.

Alle posts gewijd aan Museum van de Wijk op mijn eigen blog vind je hier.

Voor nu dank ik alle mensen die de moeite hebben genomen om een kijkje te nemen of die zomaar spontaan kwamen binnenvallen, uiteraard de deelnemende exposerende kunstenaars en alle partijen die dit initiatief mede hebben mogelijk gemaakt, in het bijzonder Cultuurscout Centrum, Alliantie West-Kruiskade, Gemeente Rotterdam/Gebiedscommissie Centrum en Resilient Rotterdam.

Zelf stort ik me nu op de voorbereidingen voor een ánder museum. Wat dat precies is, lees je binnenkort hier op dit blog en natuurlijk ook op Facebook! (één hint: het heeft héél veel, zo niet alles te maken met honden ... ;-))