vrijdag 3 maart 2017

Mooie vermeldingen van Maak Het Mee 010 in de lokale media!




Zo tof! Temidden van de voorbereidingen voor de tweede Makers Meet Up Oude Westen viel mijn oog op de vermelding van Maak Het Mee 010 in het Rotterdamse kunst en cultuurtijdschrift Puntkomma. Hierin wordt Maak Het Mee genoemd als interessant voorbeeld van stadmaken in eigen beheer, een echte makers movement in ontwikkeling: niet van bovenaf bepaald of gestuurd, maar van de grond af opgebouwd, door Makers en MeeMakers samen.


Als aanjager en trekker van Maak Het Mee van het eerste uur, geeft dat een klein maar o zo fijn gevoel van voldoening, om het zo in één adem genoemd te zien worden met vernieuwende initiatieven op het gebied van zelfbeheer in de wijk, zoals Creatief Beheer en Leeszaal Rotterdam West. Dat bewijst voor mijn gevoel dat we op het juiste spoor zitten. 

Verder ook nog eens een mooie aankondiging van onze komende Meet Up op dinsdag 7 januari in de Buurtkrant Oude Westen, die in de hele wijk verspreid en gelezen wordt. 



Over die Meet Up gesproken, je kan er nog steeds bij zijn. Aanmelden kan tot en met maandag 6 maart en doe je via het online aanmeldformulier

Lees alle informatie hieronder nog een keer rustig door: 

TWEEDE MAKERS MEET UP OUDE WESTEN
Bedoeld voor: Makers (kunstenaars, ontwerpers, ambachtslieden, etc) woon en/of werkzaam in Het Oude Westen en MeeMakers (culturele evenementenorganisatoren, galeriehouders, etc). Van professionele tot amateurmakers en alles daar tussenin. 

Na de eerste geslaagde Makers Meet Up op 9 november jl., nu het vervolg. Team MHM010 heeft alle suggesties en aanbevelingen van de toen aanwezige makers verwerkt en nu is het tijd voor gezamenlijke daad- en doekracht. Wat willen we samen bereiken? Open Atelier Route voor publiek? Makers Workhops voor Makers? Een Makers Festival? We gaan het vanaf nu samen Mee Maken en dus Mee Doen! 

DINSDAG 7 MAART A.S.  zijn we te gast in de foyer van Odeon Rotterdam, Gouvernestraat 56, op uitnodiging en initiatief van Amine van Lieshout, zelf maker met haar bedrijf BagMe. Met als doel: samen te komen tot concrete plannen en acties om Maak Het Mee 010 in Het Oude Westen vorm te geven.



Het programma van 7 maart:
18.00 tot 19.00:
Inloop met eenvoudige warme maaltijd à € 2,50 p.p.
(mee eten is voor wie wil, het is niet verplicht)
19.00:
Programma met o.m.:
- Maker in Beeld: Amine van Lieshout en haar bedrijf BagMe
- Terugblik Makers Meet Up 9 november door Christy de Witt
- Maak Het Mee in Het Oude Westen: Samen Maken We Het!
20.00: Makers Meet & Mix: napraten & naborrelen
21.30: Einde


Vragen of opmerkingen? Stuur mij een email en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

De tweede Makers Meet Up is een initiatief van TWC Works in samenwerking met Cultuurscout Rotterdam/Cultuur Concreet, Hugo Bongers, Karin ter Laak, Odeon Rotterdam, Amine van Lieshout/Bag Me, Alliantie West-Kruiskade en WOW | Werelds Oude Westen Rotterdam.