maandag 18 december 2017

How to build a museum in one day: een impressie van de opbouw van het Museum of Dogs!

Woef! Vandaag was ik samen met de andere leden van Team Dogparade010 present in de Hal van de Schouwburg om samen het Museum of Dogs op te bouwen.

Eerst werd onder de bezielende leiding van onze art director Roy van der Horst de Wall of Dogs in elkaar gezet, een ontwerp van Roy zelf: 4 hoge panelen, die, eenmaal aan elkaar bevestigd, samen de muur vormden waarop alle kunstwerken (die de dag van tevoren al door de kunstenaars zelf waren aangeleverd) werden bevestigd.

Bekijk het filmpje en de foto's hieronder voor een impressie:





In de ochtend was nog even goed puzzelen hoe of wat: welke werken komen nou precies op welke plek? En hoe zit het nu met de bevestigingspunten. En we hadden maar één dag om het allemaal echt rond te krijgen... Spannend!


Naarmate de dag vorderde, werden flinke stappen gemaakt en begon de Wall of Dogs steeds meer vorm te krijgen. Maar, het was nog steeds spannend. Zouden we het halen of niet?



Gehaald: de Wall of Dogs is KLAAR! Supertrots op het team en in het bijzonder Roy en de technische crew van Theater Rotterdam die deze klus ook daadwerkelijk binnen één dag wisten te klaren.


Nu alleen nog wat finishing touches en we zijn echt helemaal klaar voor de opening van morgenmiddag!



Vooruit, nog één preview dan: de Wall of Dogs in volle glorie!



Het Museum of Dogs
Ter ere van de reprise van de populaire familievoorstelling Woef Side Story van regisseur Pieter Kramer, presenteren Dogparade 010 en Theater Rotterdam het pop-up Museum of Dogs! Amateur, outsider en professionele kunstenaars en fotografen presenteren van 19 december 2017 tot en met 6 januari 2018 werk met als thema, hoe kan het ook anders: De Hond.

De opening is op dinsdag 19 december om 17.00 uur in de Hal van Theater Rotterdam Schouwburg, Schouwburgplein 25 Rotterdam. Iedereen welkom, liefst in gezelschap van hond!

Na de opening is het Museum of Dogs t/m zaterdag 6 januari 2018 dagelijks te bezichtigen van 11.00 tot 23.00 uur. Ook draait elke dag onze digitale dogshow (met bijdragen van het Nederlands Fotomuseum en Belasting & Douanemuseum) op de Mediawand in de Schouwburg en wel om 15.00, 18.00 en 21.30 uur.

Tot morgen!