woensdag 30 augustus 2017

Kadefestival 2017 een succes, zowel voor TWC èn voor Studio PuRRR!


Wat een geweldig geslaagde dag met stralend zomerweer, honderden enthousiaste bezoekers, fijne lokale programmering en een topsfeer: het vierde Kadefestival Delfshaven dat afgelopen weekend plaatsvond, was weer een succes te noemen. Nu was ik er al eens eerder geweest, als bezoeker - maar dit keer was het extra speciaal omdat Studio PuRRR er volop deel van uitmaakte, als programmapartner en als binnenlocatie, met een kleine maar fijne showcase van Witty Art (van ondergetekende) en kostuumwerk en 3D textielkunst van House of Westenwind (van mijn creatief partner Deborah van de Beld).


Veel bezoekers van het festival kwamen een kijkje nemen in onze studio, knoopten een gesprekje aan met ons en toonden veel interesse voor ons werk. Daarnaast was er ook volop gelegenheid om zelf langs andere programma-onderdelen van het festival te lopen en contacten te leggen met andere deelnemende kunstenaars en ondernemers.


Want wat het Kadefestival zo speciaal maakt, is dat iedereen die op enige manier bijdraagt, of het nou in de organisatie is, als programmapartner of als bijvoorbeeld optredende performer, kraamhouder of workshopbegeleider,  zelf woont en/of onderneemt in Delfshaven. Een echt festival van, met, voor en door de buurt zelf, dat zo zijn eigen unieke wijkgevoel weet te behouden maar tegelijkertijd ook flink aantal bezoekers uit andere delen van Delfshaven en daarbuiten weet te trekken. Juist vanwege het kleinschalige en het lokale karakter, dat in dit deel van Rotterdam evengoed werelds aanvoelt, met bewoners uit alle denkbare culturen, het resultaat een sfeer die even dorps als kosmopolitisch is.

Het is die sfeer die het Kadefestival feilloos weet te vangen en over te brengen, op zowel deelnemers als bezoekers. Kortom, op naar de lustrumeditie in 2018!


Het bewijs laat zich zien op de foto's op dit blog, genomen door ondergetekende en door Fred Sliep van AnDijvie Natuurvoeding. Bekijk voor meer, veel meer foto's van deze geslaagde dag op de website van Schiezicht.