donderdag 26 februari 2015

Pakkende presentatie door INVALID Modeatelier tijdens Maak Het Mee!


Als onderdeel van Maak Het Mee! In Het Oude Westen verzorgde Telma Patricia Fonseca Monteiro, oprichter/eigenaar van INVALID Modeatelier, een presentatie in haar ruimte aan het Rijnhoutplein 1.


De aanwezigen waren onder de indruk van haar passie voor en kennis van het modevak; haar creativiteit en het niveau van haar ontwerpen; haar bewuste keuze voor ondernemen in Het Oude Westen en, last but not least, van haar gedrevenheid om die kennis en passie over te dragen op een nieuwe generatie ontwerpers. En ook dat doet zij op haar eigen manier: bij INVALID leren cursisten namelijk binnen een 12-tal intensieve lessen niet alleen een eigen collectie te ontwerpen maar van A t/m Z helemaal zelf uit te voeren. Met ruimte voor eigen visie en originaliteit, en met oog voor de kwaliteit van ontwerp en uitvoering.

De presentatie eindigde met een geanimeerd gesprek tussen de aanwezigen over hoe de mode- en maakindustrie zich ontwikkelt, de roep c.q. behoefte aan terugkeer van ambachtelijkheid in 'het vak' maar ook over de toepassing van nieuwe, digitale technieken, en nog veel meer. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. 

Kijk voor meer informatie over INVALID en de activiteiten die Telma organiseert, op de INVALID website.