donderdag 9 mei 2013

'Plein Programme' voor Plein du Publique op 11 mei!

Plein maar Fijn!
Is het motto voor de tweede editie van Plein du Publique Kunst en Kurieus Markt op a.s. zaterdag 11 mei. En ook nu weer op het pittoreske Pijnackerplein in Rotterdam-Noord, van 12.00 tot 18.00 uur.

Plein du Publique is een initiatief van Roling Ontwerpt samen met TWC. Een vleuge Montmartre met een Rotterdams accent. Een eigentijdse kunst en curieus markt, met een breed aanbod aan kunst, curiosa, schilder-, en modeltekenworkshops, muzikale en theatrale performances, smakelijke zoete en hartige lekkernijen en is natuurlijk 'la place to bie', mais oui!


Plein du Publique Kunst en Kurieus:
Met deelnemers als Stroke a Bird, Global Hats, Malou Cohen, Lotte Teusink, Linda Seine, De Aap met de Gouden Ring, en nog vele, vele anderen biedt Plein du Publique een zeer divers aanbod aan kunst en creatieve producten. De volledige deelnemerslijst vind je hier.

Plein Programma: 
Ook deze keer weer een aansprekend randprogramma met voor elk wat wils: poëzie voordrachten van Jet Valk en Voigt Moisturizer; en muzikale optredens door The Uke Box, Fatal Blue en drie mini-concertjes door singer-songwriter Delouise. En een bijzondere want geheel eigen ode van rasperformer Deena Ray aan de legendarische Franse chansonnière Edith Piaf.

Voor wie niet alleen maar wil kijken en luisteren, zijn er diverse 'doe mee!' workshops: 

Ukelele Spelen: Heb je altijd al eens op een ukelele willen tokkelen? Doe dan mee met de ukelele workshop van The Uke Box. Aan de Zaagmolenstraat hebben Shelley en Marko een eigen winkel 'The Jumping Flea Market' met ukelele's, zelfgemaakte instrumenten, art en veel meer; guaranteed to swing!
Modeltekenen: Onder de naam 'signes de modelè' geeft Floor van Dongen doorlopend een workshop modeltekenen. Laagdrempelig, dus gewoon lekker meedoen.
Peinture sûr le City: Stadslandschap schilderen, door ASO (Nadia van Luijk en Merel Cruden).

'Petit Voer'
Onder het motto ‘Petit Voer’ kan de bezoeker genieten van smakelijke Franse delicatessen en Hollandse lekkernijen van o.m. Schot Koffie, Mevrouw Zoetekauw, Raaf Rotterdam & Cake & Concepts, Fa. Bijten, Sabroso Cooking, CiderCider, Zielwaar, B Cooking, La Hollandaise en Branco's Delicatessen. Al deze heerlijkheden kun je kopen en ter plekke nuttigen op ons gezellige terras.

'Klein du Publique'
Ook aan de kleintjes is gedacht, want onder de naam ‘Klein du Publique’ zijn er deze keer speciale kinderactiviteiten. Zo is er de gratis actieve doe-mee-workshop speciaal voor de allerkleinsten, verzorgd door Miko Design; voor de wat oudere kinderen (en volwassenen) is er de (betaalde) workshop zijde beschilderen, verzorgd door Marion Daniels en Hanna Becx.

Plein du Publique biedt dus voor elk wat wils, dus zeg met ons:

'Mais oui, is moi daar bie!' 

Salut, laterz!