vrijdag 4 november 2016

Een Rondje Oude Westen met Brand010 in de aanloop naar de Makers Meet Up!




Gisteren deed ik in het kader van Maak Het Mee 010 en de aankomende Makers Meet Up op 9 november in Leeszaal Rotterdam West, weer een Rondje Oude Westen. Dit in het uitermate goede gezelschap van Anja Brand, met haar bedrijf Brand010 een gedreven stadsgids en daarnaast Stadsambassadeur en verbonden aan Verhalenhuis Belvedère. En, in dit verband niet geheel onbelangrijk, tevens lid van Team MHM010.

  
Ons doel voor deze middag: het persoonlijk informeren van Makers en Mee-Makers die werkzaam of anderszins actief zijn in de wijk over onze plannen en ambities met Maak Het Mee 010. En hen uit te nodigen voor de Meet Up over een week, voor zover ze daar nog niet van gehoord hebben of zich daar al persoonlijk voor hebben opgegeven. Want, al het loopt inmiddels bijzonder goed met de aanmeldingen, er is zeker nog plek voor meer makers en andere creatieven om mee te doen!


Ons pad leidde van startpunt Bistro Laurensius via Excentriek Warenhuis Voorlopig naar Zigt Sieraden en Een Bloemetje Op Tafel en de winkel van Joline Jolink via studio voor kostuumontwerp La Costumeria naar De Gouverneur, een bijzonder ontwerp van Architectuur Maken en een schitterend staaltje van kleinschalige en hoogwaardige stedebouw. Inclusief de tot voor kort altijd aan het oog onttrokken binnenplaats aan de Gouvernestraat, die door deze letterlijk 'kleine maar fijne' stedelijke ingreep weer toegankelijk en zichtbaar is geworden. 



Daarna togen we naar De Krachtvrouwen Oude Westen en daarna via Galerie Herenplaats naar De Leeszaal Rotterdam West voor (even praktisch) een doorloop van de aankomende Meet Up. Om daarna even rustig bij te komen met een kop thee en een tosti bij Het Westerpaviljoen.


Net als bij ons vorige rondje door de wijk, was dit er ook weer een vol surprises. Het Oude Westen (een wijk waar ik zelf lang gewoond heb en die ik, tot mijn grote spijt, heb moeten verlaten, maar die nog steeds een plek is waar ik volop actief ben, zoals met o.m. Dogparade010 en voor de Stage Alliantie) weet continu te verbazen en te verrassen. Op creatief en maakgebied is er werkelijk voor elk wat wils. Van high end galeries met een internationale uitstraling, huiskamergaleries en kleinschalige kunstenaarsinitatieven en -podia; van nationaal bekende en gevestigde ontwerpers en architecten tot net beginnende vormgevers en creatieven. En alles waar daar weer tussen in zit en er buiten valt. 
Dat alles willen we met Maak Het Mee zichtbaar maken, meer zichtbaar dan nu het geval is. Verbindingen tot stand brengen tussen Makers en Mee-Makers en tussen Makers onderling, die mogelijk kunnen leiden tot samenwerkingen op het gebied van productontwerp, vormgeving, promotie, acquisitie, noem maar op. 

Onze eerste stap daartoe is dus het organiseren van de eerste Makers Meet Up Oude Westen, op 9 november a.s. in De Leeszaal Rotterdam West. Wil jij daar bij zijn? Kijk voor meer informatie op het Facebook evenement of meld je direct aan via deze link.