Witty Portfolio

Op deze plek staat een selectie van Witty Projects uit de periode 2009-nu. Projecten in eigen beheer, in opdracht van of in samenwerking met anderen. Klik op de titel om alle blogposts over het betreffende project te zien.

Voor meer Witty Works, bekijk mijn Portal website (werkt die link niet, klik dan hier

Nog meer weten? Mijn volledige CV & Portfolio stuur ik je graag toe. Je vindt me overigens ook op LinkedIn.

PROJECTEN: ACTUEEL

Schiezicht (sinds oktober 2016)

Wijkonderneming en ontmoetingsplaats in de wijk Tussendijk in Rotterdam Delfshaven. Schiezicht biedt ondernemende bewoners en partijen met mooie plannen voor de wijk letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun idee uit te voeren. Er vinden al tal van buurtactiviteiten plaats, zoals de aanschuifmaaltijden Schaften aan de Schie, kinderprogramma Cultuur Caleidoscoop, Het Kadefestival, Duurzaam op de Dijk en nog veel meer! 

Bij Schiezicht draai ik mee in de (externe) communicatie, met name de website, de maandelijkse nieuwsbrief en social media (Facebook en Twitter). Ook draag ik bij aan de fondsenwerving van de diverse projecten en programma's. Tevens faciliteert Schiezicht de ruimte voor Studio PuRRR, samenwerkingsverband voor House of Westenwind en TWC Works. Studio PuRRR ontwikkelt ook eigen activiteiten die zullen aansluiten op de bestaande programma's van Schiezicht en deze zullen versterken.
Maak Het Mee 010
Sinds begin 2015 mede-initiatiefnemer & kwartiermaker van Maak Het Mee 010, een community van, voor en door Makers en Mee Makers in (vooralsnog) Het Oude Westen. Het doel: het zichtbaar maken van de aanwezige, actieve maar nog te vaak verborgen kleinschalige maakindustrie in deze bijzondere stadswijk. Dit d.m.v. diverse programma-, publieks- en promotieactiviteiten o.a. meet ups, workshops, presentaties, open ateliers, publieksdagen e.d.


In samenwerking met Cultuurscout Rotterdam Centrum, Stichting Cultuur Concreet, WOW | Werelds Oude Westen, Alliantie West-Kruiskade, Gemeente Rotterdam en, uiteraard: de vele makers/ondernemers woon- en werkzaam in of rondom dit gebied


Dogparade010 (sinds 2015)
Mede-organisator van Dogparade010 in samenwerking met cultureel producent Mieke van der Linden/Stichting De Hort Op! Dogparade010 is een verbindende community van honden èn hun baasjes. Want de hond blijkt een niet te onderschatten verbindende factor tussen deze baasjes, ongeacht welke achtergrond zij hebben. Oftewel: De Hond als interculturele mediator tussen mensen.

Dogparade010 organiseert leuke, ludieke, leerzame en laagdrempelige activiteiten voor hond èn mens, het gehele jaar door. Bekende onderdelen zijn de Dogparade Poolparty en de inmiddels bijna traditionele Dogparade zelf, een bonte optocht van honden en baasjes over de West-Kruiskade, in 2017 alweer voor de derde keer. Momenteel zijn de opnames gaande voor de serie DOGTV010 i.s.m. Open Rotterdam (uitzending gepland voor april 2017).

SpareSpace
Projectsupport t.b.v de realisatie van SpareSpace in Rotterdam. Kern van dit concept is het zichtbaar maken van startend en/of verborgen ondernemerschap in de stad. Spare Space doet dit door middel van een combinatie van advies en begeleiding, community building en leegstandsbeheer. Momenteel wordt gewerkt aan een online platform, waarbinnen diverse diensten op dit gebied gebundeld worden aangeboden. Een ander onderdeel van mijn takenpakket is het begeleiden van studenten van de Hogeschool Rotterdam, die vanuit het aan de HRO verbonden Kenniscentrum voor Innovatief Ondernemerschap divere onderzoeksopdrachten uitvoeren t.b.v. Spare Space.
PROJECTEN: ARCHIEF


Screening 'Inside The Chinese Closet' 
Presentator en gespreksleider panel- en publieksdiscussie van de speciale vertoning van de documentaire Inside The Chinese Closet in Lantaren/Venster. In opdracht van Herrie Film & TV en i.s.m. Studio Zi (26 september 2016). 


Stage Alliantie
Projectsupport & gastdocent & studentencoach t.b.v. de communicatie van de Stage Alliantie. Een initiatief van ondernemers aan de West-Kruiskade en WMO Radar, dat jongeren helpt aan stageplaatsen bij ondernemers in het centrum. Werkzaamheden o.m. begeleiding van studententeam (hybride leertraject Albeda College) bij communicatie-opdrachten (Nieuwsbrief, Social Media, etc)
Tevens actief als adviseur t.b.v. de indiening van het businessplan Stage Alliantie bij het programma CityLab010 in de periode oktober-november 2015

Poëziebus
Advies & begeleiding sponsorstrategie en -plan t.b.v. De Poëziebus, een tour van Nederlandse en Vlaamse dichters door een aantal steden in Nederland en België. Dit t.b.v. de editie van 2016 met vooruitblik naar 2017.


 
Radio Brasa
Advies en begeleiding t.a.v. fondsenwerving en sponsorstrategie t.b.v Radio Brasa/Stichting Ideele Mediaproducties, o.m. voor de programma's Privilege en Diaspora.
West-Kruiskade Echt Rotterdam Festival
Advies en begeleiding fondsenwerving t.b.v. multifestival op en rondom West-Kruiskade: muzikale, literaire, spoken word en dansdemonstraties op locaties op zondag 27 september 2015. In opdracht van Alliantie West-Kruiskade en in samenwerking met Fred KulturuShop en KetiKoti Connect.


Inspiratiedag Immaterieel Erfgoed West-Kruiskade
Presentatie/Workshop samen met Cultuurscout Menno Rosier over Maak Het Mee010 in Het Oude Westen  tijdens de Inspiratiedag West-Kruiskade (21 mei 2015). Een initiatief van de Hogeschool Rotterdam en het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed. Deze datum is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelddag voor Culturele OntwikkelingMarché du Nord
Concept, organisatie en uitvoering van de kunstmarkt Marché du Nord tijdens kunstmanifestatie Route du Nord in 2013, beiden op locatie in het hippe Zomerhofkwartier. In opdracht en in nauwe samenwerking met de organisatie van Route du Nord.Laatiepleinzijn!
Inventarisatie van en advies t.a.v. kansrijke fondsenwerving (mei-juni 2014) t.b.v. het project LaatiePleinZijn, een plan voor de herontwikkeling van het Burgemeester Meineszplein in Rotterdam. Spin-off van het project Baas In Eigen Buurt uit oktober 2013.

Plein du Publique
In samenwerking met Roling Ontwerpt: concept, organisatie en uitvoering van Plein du Publique, een kleinschalige, sfeervolle kunst en cultuurmarkt in Rotterdam Noord in de jaren 2012, 2013 en 2014 op terugkerende locatie Het Pijnackerplein.Madein4Havens 
Adviestraject t..a.v. de fondsenwerving en ondernemerschap voor Madein4Havens (december-januari 2014), een platform t.b.v. de promotie van design, ontworpen en vervaardigd in het Vierhavensgebied in Rotterdam

Baas In Eigen Buurt festival 
Mede conceptontwikkeling, organisatie en productie van een twee-daags inspiratie-event annex een praktijkonderzoek naar de ondernemende en sociale aspecten van gebiedsontwikkeling en van het Rotterdamse Burgemeester Meineszplein (en directe omgeving) in het bijzonder. Het event bestond uit een vakdag voor professionals en geinteresseerde bewoners èneen dag met programma-activiteiten voor een breder publiek (o.m. een markt met producten van lokale en wijkondernemers, kinderactiviteiten, een muziekprogramma, een talkshow en rondleidingen door de wijk).

Project in samenwerking met Enthousiasmeur, wijkontwikkelaar Yvette Prinsen en Stichting Buurtflirt. Mede mogelijk gemaakt door o.m. bijdragen van Gemeente Rotterdam, Deltaport Donatiefonds en Rabobank Rotterdam.


'Echte Rotterdammers Maken Kunst' 
Organisatie en productie van kunstexpositie en -wedstrijd rondom het thema ''Rotterdam' plus een reeks kinderkunstworkshops, in opdracht van Museum Rotterdam in de periode september t/m oktober 2013. Onderdeel van de straatroute ''Echt West'' en warm-up naar de grote tentoonstelling ''Echte Rotterdammers'' van Museum Rotterdam. Project georganiseerd en uitgevoerd met TWC's eigen galerie Sint Maria's Gallery.

Sint Maria's Gallery
TWC's eigen tijdelijke Pop Up Gallery. In de periode juni t/m augustus 2013 organiseerde Sint Maria's Gallery op de eerste pop up locatie in de Sint Mariastraat zes groepsexposities met beginnende en gevestigde kunstenaars, o.a. Daniel van Nes, Djojo & Versteeg, Bij Gelegenheid e.v.a. Mede mogelijk gemaakt door Woonstad Rotterdam. Ontwerp logo: Roling Ontwerpt.Odilia Beck 
Advies t.b.v de communicatie en promotie van het project Odilia Beck, het fictief FaceDagBoek van een echt bestaand meisje uit het jaar 1624. In opdracht van Thoen Tot Nu Historische Concepten en Projecten. Adviestraject uitgevoerd in de periode najaar 2012-voorjaar 2013.


Culture of Tibet Festival
Projectsupport van Culture of Tibet, een eenmalig en eendaags festival met als doel de boedhistische cultuur en filosofie op een toegankelijke, laagdrempelige manier te presenteren. Met een expositie, live rituelen en performancers, workshops en een internationaal filmprogramma. Culture of Tibet vond plaats op 20 april 2013 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.Laurens Nijeveld: ‘Dichtbij in de Buurt’
Begeleiding van start-up van activiteitenprogramma voor ouderen voor Laurens Nijeveld (Ommoord). In nauwe samenwerking met de welzijnscoach en het gebiedsteam werd o.m. een bladformule ontwikkeld voor nieuwe folder ''Dichtbij in de Buurt'', een redactieteam geworven, samengesteld en getraind; en een procedure en planning opgesteld. In opdracht van Stichting Laurens. Periode: september 2012 tot en met januari 2013.

Ontmoetingsplein Barendrecht
Begeleiding en uitvoering van het project Ontmoetingsplein voor Laurens Barendrecht in de periode juni tot en met september 2012. Een programma van activiteiten en ontmoeting voor ouderen op drie locaties in Barendrecht. Samenwerkingsverband van Laurens met welzijnsorganisatie KijkopWelzijn. Het Ontmoetingsplein werd op 12 september 2012 officieel geopend.Dobberend Bos 
In opdracht van kunstproducent Mothership: advies en totstandkoming van het Plan van Aanpak t.b.v. de realisatie van dit project van kunstenaar Jorge Bakker: een drijvend bos in de Rotterdamse Rijnhaven, de proeftuin voor drijvend bouwen en wonen in Rotterdam. Op basis van dit Plan van Aanpak werd het Dobberend Bos uiteindelijk in het voorjaar 2012 geselecteerd als één van de te realiseren initiatieven voor tijdelijk drijvend bouwen in de Rijnhaven. Inmiddels is het Dobberend Bos een feit (2016).Jubileumeditie Kunstkrant  
Copywriting voor jubileumeditie Kunstkrant ter gelegenheid van 30-jarig bestaan van Stichting Kunstuitleen Leidschendam-Voorburg rondom de expositie ''De Tijd Vliegt''. Mijn interview met kunstenaar Leon van Opstal werd ook geplaatst werd in de lokale krant Leidschendam-Voorburg.GriezeligGoed 
Advies & begeleiding crossmediale campagne van GriezeligGoed powered by Ansjel-Art. Een exclusieve en unieke (want eenmalige) T-shirt collectie van kunstenaar Ansjel van Brakel-van Bellen.

World Wide Women 
Advies en begeleiding van de start-up van World Wide Women, een platform t.b.v. de empowerment van meisjes en vrouwen. Traject van meerdere maanden op gebied van communicatie en publiciteit (drukwerk en stickercampagne).

MIXED UP! / Zij Online 
In opdracht van de NCRV: Ghostwriter van diverse columns en opiniestukken voor het fictieve online maandblad 'Zij' uit van de populaire TV-reeks 'Mixed Up' met o.m. Georgina Verbaan en Waldemar Torenstra (2011-2012). Samenwerkingsverband met Bold Characters. Ontwerp: Animamia.


ARTPARK, free zone for art & architecture 
Plan van Aanpak (variant 2010/2011) voor Stichting Artpark voor de realisatie van een stadspark voor art, design, architectuur en entertainment, beoogde variant Rijnhaven en de Parkhavenstrook, nabij de Euromast. Kijk voor de huidige stand van zaken op de website van Artpark.A 2011 Oddity 
Advies, begeleiding en uitvoering fondsenwerving voor autonoom kunstproject van fotograaf Mark Engelen, gebaseerd op David Bowie's klassieker 'Space Oddity'. Samenwerking met Bureau metWilskracht. Foto's: (c) 2011 Mark Engelen Fotografie.Rotterdams Philharmonisch Orkest / Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival 
Adviseur t.b.v. de afdeling sponsoring en relatiebeheer van het orkest en het festival in de periode mei t/m oktober 2011. Contacten met partners, subsidienten en (hoofd)sponsors o.m. Gemeente Rotterdam, het het Gilde van Bedrijfsbegunstigers en particuliere donateurs verenigd in het Maecenasfonds.Art for Africa
Communicatie & publiciteit (belangeloos) voor online kunstveiling t.b.v actie De Week van de Hoorn van Giro 555. Een initiatief van kunstenaars Anouk Griffioen en Nadia van Luijk i.sm. CBK Rotterdam. Actie resulteerde in een opbrengst van € 5.313,50. De totale landelijke opbrengst van deze kunstveiling bedroeg € 24.000,-


RNW Conceptdesign 
Advies & begeleiding van rebranding traject t.b.v. RNW Conceptdesign, bureau voor creatieve communicatie en conceptontwikkeling. Inclusief content voor nieuwe website die begin 2011 werd opgeleverd.

Club Ram Horna 
Projectsupport (communicatie, publiciteit en fondsenwerving) van culturele/literaire talkshow Club Ram Horna i.o. van Stichting Ram Horna. Try out reeks 2010 en eerste seizoen 2011, op locatie van Grandcafé Engels. Inmiddels is Club Ram Horna een vaste waarde in het culturele circuit in Rotterdam. Foto's: Boudewijn van Leeuwen en Floor van Dongen.Welkom in Rotterdam (najaar 2010). 
Advies communicatie en fondenwerving voor Welkom in Rotterdam. In opdracht van Stichting Mara Projecten. WiR verzorgde van 2005 t/m 2013 interculturele ontmoetingen tussen oude en nieuwe Rotterdammers. In 2014 werd het programma wegens bezuinigingen stopgezet. Foto rechts: (c) Izabella van Tuijl.

Herontwikkeling Scheepswerf Joh.Duijvendijk & Zn. 
Concept-advies & Plan van Aanpak voor gemeentelijke herontwikkeling van 19e eeuwse monumentale scheepswerf tot woon-, werk- en recreatiegebied. Concreet: invulling van een activiteitenprogramma met als doel lokale reuring en draagvlak, o.m. programmering Open Monumentendag 2010. Plan heeft geresulteerd in de opzet van het project Werf aan de IJssel.Drijvend Paviljoen 
Plan van Aanpak voor activiteitenprogramma (inclusief begeleiding ontwerp en oplevering multimedia expositie, i.s.m. creatief bureau RNW Conceptdesign) in Het Drijvend Paviljoen, icoon voor duurzaam en drijvend bouwen in de Rotterdamse Rijnhaven. In opdracht van toenmalig Programmabureau Klimaat en i.s.m. gemeentelijke diensten Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en Gemeentewerken. Op 24 juni 2010 was de opening van Het Drijvend Paviljoen door o.m. burgemeester Aboutaleb.

Anna Blaman Jaar 
Communicatie en publiciteit van het Rotterdamse deel van het nationale Anna Blaman Jaar, gewijd aan de 50e sterfdag van deze auteur. Samenwerking met Literair bureau Ram Horna, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Letterenhuis Rotterdam en het Letterkundig Museum Den Haag. Activiteiten o.m.: de onthulling van het Anna Blaman Monument door Rotterdams burgemeester Aboutaleb op 24 september 2010; en een talkshow m.m.v. Elsbeth Etty en schrijvers Joost Zwagerman en Marcel Möring. Ontwerp flyer: Jayn Verkerk/Wonderdesign. Foto's: Max Dereta.
Meer foto's zijn hier te zien.


Sin City 
Coördinator productie & communiatie van 4-delige theater- en debatreeks in de Koninklijke Schouwburg Den Haag (september t/m december 2009). In opdracht van Kosmopolis Den Haag, locatie: de Koninklijke Schouwburg Den Haag. Vormgeving: Squareyes. Foto's: Erno Wientjes.

Kinderrechtenfestival 2009
Advies & uitvoering (deels) van de fondsenwerving t.b.v. Kinderrechtenfestival 2009 (inclusief Alles Kidz TV) op 20 november tijdens de Internationiale Dag van de Rechten van het Kind. In opdracht van de Rotterdamse Jongerenraad.