donderdag 12 mei 2016

Eerste brainstormsessie voor Maak Het Mee Makerfestival Oude Westen zeer vruchtbaar!


Een eerste brainstormsessie over een nieuwe, opgefriste editie van Maak Het Mee 010, het Makersfestival in Het Oude Westen. Een gebied, waar de lokale maakindustrie de laatste paar jaar een enorme push heeft gekregen. Met een flink aantal studio's, ateliers en overige maakplekken waar allerlei kunstzinnige en toepaste producten vervaardigd worden. Plus tal van galeries, winkels en plekken waar datzelfde aanbod wordt gepresenteerd en verkocht. 

Deze zeer aanwezige maakindustrie, met zowel lokaal als ook stedelijk en zelfs landelijk bereik, willen wij met het festival en de community Maak Het Mee 010 ontsluiten voor een groot en breed publiek, dat interesse heeft in lokaal, vaak op ambachtelijke en/of duurzame wijze vervaardigde kunst, design, mode, en dergelijke. Producten, die vaak ook tot stand komen door de gecombineerde inzet van innovatieve technologie en media, zoals 3D printers.

Dat is, in het kort, waar Maak Het Mee! over gaat. Een eerste pilot van dit festival vond plaats in het voorjaar van 2015 en bood onder meer een aantal inhoudelijke thema-sessies over de behoefte aan werkruimtes en maakplekken in de wijk; maar ook een Meet & Match tussen ondernemers en presentaties door een aantal makers plus een Pop Up Expo en een route door de wijk. Deze pilot organiseerde ik in nauwe samenwerking met Cultuurscout Centrum, Stichting Cretopia, Toko51 en Alliantie West-Kruiskade.


Nu op naar het vervolg. De brainstormsessie gisteren bij mede-trekker Arta La Tarta was daarvan de eerste voorzet. Daarbij ook aanwezig de Stadsbemoeial, Brand010 en Cultuurscout Centrum. Gedachten werden gedeeld, voorzetten gegeven en in rap tempo ontstonden de contouren van Maak Het Mee, het vervolg. En uiteraard zullen wij hierbij ook andere ondernemende makers uit Het Oude Westen hierbij betrekken.

Wordt, kortom, zeer spoedig vervolgd!