woensdag 15 mei 2013

Tweede Plein du Publique weer très geslaagd!

Iets mindere temperaturen, een af en toe stevig windje en die ene hoosbui mochten die pret niet drukken voor de deelnemers en bezoekers van Plein du Publique Kunst en Kurieus Markt. Afgelopen zaterdag vond op het pittoreske Pijnackerplein de tweede editie plaats van deze kleinschalige kunst en curiosamarkt, een initiatief van Röling Ontwerpt en TWC.



Vanaf het begin van de markt, om 12.00 uur, zat de sfeer er meteen goed in en kwamen de eerste bezoekers een kijkje nemen. En gedurende de gehele middag was er sprake van een goede aanloop, en tijdens de perioden dat de zon zich uitgebreid liet zien, was het lekker druk op het plein. Er was dan ook genoeg te zien, te proeven en te horen! 

Ruim 35 kramen met kunst, curiosa, design, vintage, accessoires, zelfs verse kruiden, en wat al niet meer. En met smakelijk vermaak, want er werd uitgebreid geproefd van alle verkrijgbare zoete en hartige heerlijkheden, die konden worden weggespoeld met een versbereide, gezonde smoothie of een sapje, een stoer glas cider of een glaasje heerlijke Franse wijn. Er waren diverse workshops voor jong en oud, van zijde beschilderen tot aan modeltekenen en stadslandschapschilderen en een workshop ukelele spelen.


Het publiek genoot verder van diverse optredens van o.m. Deena Ray, die met haar walk around act 'L'Accordeoniste' de legendarische Edith Piaf op onvervalst Rotterdamse wijze weer tot leven bracht; dichteres Jet Valk met muzikale begeleiding van Ruud Bergamin, stand-up poet Voigt Moisturizer; The Uke Box en singer-songwriter Delouise. 


TWC is weer trots op deze mooie samenwerking met ling Ontwerpt en spreekt natuurlijk ook hier weer de grote dank uit aan deelnemers, bezoekers, leveranciers, deelgemeente Rotterdam-Noord, bewonersorganisatie Pijnackerplein en alle anderen die ons hebben geholpen om van Plein du Publique #2 weer een geslaagd evenement te maken.

Foto's op deze pagina: Ramona Lauw/Lauw Plaatje (bovenste twee) en ling Ontwerpt (onderste vier).Een uitgebreid beeldverslag van fotograaf Ramona Lauw/Lauw Plaatje is hier te zien.