woensdag 20 december 2017

Opening van Museum of Dogs in de Hal van Theater Rotterdam!
Een bijzondere avond, gisteren in de Hal van Theater Rotterdam Schouwburg. de opening van het Museum of Dogs van Dogparade010! En ditmaal was ik dus niet alleen present als member van Team Dogparade, maar ook als kunstenaar. Want mijn werk ''Such A Puppy Love/Zulk Een Honds Verlangen'' is vanaf gisteren tot en met 6 januari samen met het werk van nog eens ruim 40 andere kunstenaars onderdeel van de levensgrote Wall of Dogs, die we gisteren gezamenlijk in één dag in elkaar hebben gezet. Met extra grote complimenten aan onze art designer en bouwer Roy van der Horst & crew èn met dank aan de technische staf van Theater Rotterdam.Het was een goede opkomst, gisteravond. Na het openingswoord van mijn compagnon Mieke van der Linden (a.k.a. ''The DogMother'') werd eerst de Digital Wall of Dogs geopend op de Mediawand van de Schouwburg: een ruim half uur durende loop aan foto's met als thema ''De Hond'', beschikbaar gesteld door o.m. Het Fotomuseum Rotterdam, Belasting & Douanemuseum Rotterdam en met werk van diverse gerenomeerde fotografen. Waaronder natuurlijk de prachtige portretten van Rotterdamse Honden en hun Baasjes geschoten door Robin Utrecht tijdens onze DogFunDay tijdens de vorige zomer.
Daarna was het woord aan Melle Daamen, directeur van Theater Rotterdam. In zijn openingswoord refereerde hij aan de 19e eeuwse traditie van de Parijse Salons, die model hebben gestaan voor de inrichting van het Museum of Dogs en benadrukte de toepasselijkheid van het Museum of Dogs in de Hal van de Schouwburg, die immers ook de wens heeft ''De Huiskamer van Rotterdam'' te zijn. Want, wast is een huiskamer nou helemaal zonder 's mens beste vriend: De Hond?
Als surprise act was er nog een optreden van de twee hoofdrolspelers uit de Theater Rotterdam familievoorstelling ''Woef Side Story'': de twee honden Toto en Marina brachten vol passie hun duet ''Verliefd'', op de beroemde tonen van Leonard Bernsteins ''Tonight'' - want Woef Side Story is natuurlijk gebaseerd op de succesvolle musical West Side Story. Ofwel Romeo en Julia, maar dan op z'n hondjes.Ook de pers was weer volop aanwezig. Zo kun je een mooi verslag van de opening teruglezen op de site van RTV Rijnmond.