zondag 24 september 2017

Weer volop gelachen en genoten van succesvolle Dogparade010 Poolparty gistermiddag!


Woef! Wat hèbben we weer veel gelachen om en vooral genoten van de Dogs of Rotterdam tijdens de tweede editie van de Dogparade010 Poolparty in het Van Maanenbad gisteren. Waren we vorig jaar nog verrast door alle animo met ruim 40 deelnemende honden die gratis kwamen zwemmen ter afsluiting van het buitenzwemseizoen, ditmaal overtrof de opkomst werkelijk alles: welgeteld 81 honden waren er, en bijna allemaal namen ze een frisse duik in het azuurblauwe buitenbad! 


Onder die 81 honden waren echte online sterren of 'instars', want honden met een eigen Instagram-account met honderden of zelfs duizenden volgers. Zo waren aanwezig de op Instagram populaire Beer The Frenchie en zijn vrienden Snuf en Sjef dat resulteerde in heuse fotoshoots op in en rondom het zwembad. Of Beer er nu echt veel zin in had om het water in te gaan, is weer een ander verhaal...


Na John Buijsman vorig jaar was het de beurt aan de enige echte Marja van Katendrecht om als Celebrity Badmeesteres te fungeren - en dat deed op de haar kenmerkende flamboyane wijze, op hoge hakken en met (hoe kan het anders) het onafscheidelijke glas witte wijn. Marja praatte, gebaarde, vermaande en greep in, zoals het een echte badmeesteres betaamt en vaak tot groot vermaak van de aanwezige Baasjes, jong èn oud. Hilariteit alom toen bleek dat er zelfs mensen speciaal voor haar richting Van Maanenbad waren gekomen: echte fans!


De honden trokken zich van al die taferelen verder niks aan, die deden volop waar ze voor gekomen waren en wat het hele doel van deze middag was, namelijk: zwemmen! Hoewel er ook bij waren die liever op het droge bleven en zich prima vermaakten op het grasveldje bij het buitenbad. Een enkeling werd het allemaal te veel en zocht bescherming in de liefdevolle omhelzing van de baas.



Maar, ook nu weer bleek hoe ongelooflijk groot de saamhorigheid tussen de leden van onze Dogparade010 Community: van volks tot hip en kak, ze waren er weer allemaal, Rotterdammers in alle soorten en maten en van allerlei achtergronden en gezindten, want ze waren er voor hun Dogs. Dus was er ook nu weer sprake van wat in marketingtermen een ''mixed en diverse crowd'' heet en wij gewoon een bont gezelschap noemen, een mengelmoes van mensen van allerlei komaf, verbonden in de liefde voor hun hond, want (we blijven het zeggen): de hond verbindt mensen, zoals niets of niemand anders kan.

Die sfeer van saamhorigheid en verbondenheid vingen we in de afsluitende groepsfoto's (een briljant idee van Marja haarzelve), genomen door ondergetekende. Foto's die ik ook de volgers van dit blog niet wil onthouden want zeg nou zelf, je word er gewoon blij van als je het ziet:



Het was, kortom, weer een mooie dag in het Van Maanenbad, waarvan we nog lang hebben nagenoten. En de Dogs en Baasjes of Rotterdam ook, getuige de weer veel razend enthousiaste en dankbare reacties op onze Facebook-pagina.

Onder de credits nog meer foto's, dus lees en kijk vooral nog even door!

Dogparade010 Poolparty werd mogelijk gemaakt door:

Alle Enthousiaste, Lieve, Vrolijke, Mooie Dogs of Rotterdam & Hun Baasjes

Team Dogparade010
Badmeesteres Marja van Katendrecht
Esdra Baris & Wail Belachen van Dierenwinkel De Rimboe
Leo Hendriks, Hoofd Zwemzaken Sportfondsenbad Noord Van Maanenbad
Sabine van Biene en crew van Social Canine Club
Francien Verhulst, Grootzus
Edwin Veekens, Veenman+
en alles en iedereen die ons evenement geliked, geshared of anderszins gepromoot heeft

Dogs of Rotterdam, You ARE The Best!

De Poolparty is het laatste, afsluitende onderdeel van de Summer of Dogs, een jaarprogramma met leuke, leerzame en ludieke evenementen voor, door en met de Dogs of Rotterdam en hun Baasjes. Andere onderdelen waren de traditionele Dogparade, dit jaar voor de derde keer op de West-Kruiskade; en de eerste DogFunDay op het Schouwburgplein. Ook maakten we in samenwerking met Open Rotterdam de serie DOGTV010, een serie portretten van honden en hun baasjes in aanloop naar de Dogparade in mei, met als laatste uit de reeks een sfeerverslag van de parade zelf.