maandag 4 september 2017

Eerste Tante Timmie Kookt in Studio PuRRR smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer!


Trots ben ik op Studio PuRRR en vooral op mijn creatieve en culinaire partner in crime, Deborah van de Beld, na de eerste supergeslaagde en uitverkochte Tante Timmie Kookt! op onze nieuwe locatie: onze eigen studio, gevestigd in in het Dijkdok van Schiezicht, de wijkonderneming en ontmoetingsplaats in de wijk Tussendijken in Rotterdam Delfshaven. Deze eerste letterlijke en figuurlijke proefeditie vond plaats als onderdeel van het Zomerprogramma van Schiezicht en was binnen no time uitverkocht.

Gisteravond schoof het gezelschap van 12 mensen aan de lange gedekte tafel in ons tot pop up restaurant omgetoverde atelier. Voor een avond in het teken van lekker samen eten, gesprekken over allerhande onderwerpen en een vleugje kunst en cultuur, deze eerste keer in de vorm van een kleine expositie van (what else, zouden we bijna zeggen) Witty Art (voor de geinteresseerden: het was dezelfde showcase als tijdens het Kadefestival, lees voor meer informatie daarover hier).




Voor deze eerste keer pakte Tante Timmie meteen uit met een Aziatische 4-gangenmaaltijd in zowel een vlees- als een vegetarische variant: als amuse Vietnamese rice springrolls (vega) (met een glaasje Prosecco) gevolgd door tom kha soep (vega) en als hoofdgerecht kruidige gebraden kip in pandanblad en/of gewokte gemarineerde oesterzwammen met gestoomde broccoli met oestersaus en sesam, paksoi rolletjes met koriander-limoensaus, geserveerd met rode rijst. Als toetje zette Tante Timmie verse mango met mango-citroen sorbet ijs op tafel.


Een goed gevulde dis nodigt uit tot het uitwisselen van gedachten en ervaringen en dat deden de aanwezigen gasten, allen afkomstig uit Delfshaven, dan ook naar hartelust. Van de voor- en nadelen van de deeleconomie en leenfietsen in het bijzonder (wekken de inmiddels beruchte deelfietsen oBikes nu extra ergernis op omdat ze ook nog eens lelijk géél zijn?) tot aan de onvermoede verbindende krachten van Pokémon Go als het gaat om communitybuilding en nog veel meer, het kwam allemaal voorbij aan de lange tafel van Tante Timmie. 


Met een goed gevulde maag, vele indrukken rijker en enige uren later gingen de gasten huiswaarts – al informeerde er al een paar meteen naar de vólgende keer. Want geloof ons, Tante Timmie heeft de smaak te pakken. Houd de Facebook, Instagram en ook het Blog van Studio PuRRR dan ook goed in de gaten en zorg dat je er de volgende keer bij bent!

Tante Timmie Kookt!
Een heerlijke, versbereide maaltijd door Tante Timmie, verrijkt met een vleugje kunst en een snufje cultuur en geserveerd met knipoog. Leuke tafelgenoten en/of speciale gasten, goede gesprekken en boeiende ontmoetingen in het pop-up atelierrestaurant van Studio PuRRR.


Onder het motto ”Verandering van spijs doet eten” serveert Tante Timmie regelmatig* een andere versgemaakte, voedzame maaltijd, als het even kan bereid met biologische en organische producten. Daarvoor doet Tante Timmie haar boodschappen zoveel mogelijk bij lokale ondernemers uit Delfshaven.

Van eenvoudige eenpansmaaltijd tot andere keer een heerlijk drie- of viergangendiner of een compleet surprisemenu. Het is maar net waar Tante Timmie zin in heeft! 


*Tante Timmie Kookt! graag en lekker, maar doet dat op data en tijdstippen dat haar drukke agenda als kok het toelaat.