vrijdag 6 september 2013

Harry te Riele key note speaker tijdens Baas In Eigen Buurt Seminar op 18 oktober

De voorbereidingen voor het Baas In Eigen Buurt Festival op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober zijn in volle gang. Baas In Eigen Buurt is een tweedaags inspiratie-evenement over gebiedsontwikkeling op wijkniveau, georganiseerd door Buurtflirt, Enthousiasmeur en TWC. Twee dagen lang kijken we naar de huidige ontwikkelingen op dat gebied, maar vooral naar de toekomst. Wat zijn de kansen en mogelijkheden als bewoners en ondernemers zelf de krachten bundelen en aan de slag gaan, en overheden en instellingen als woningcorporaties faciliteren en ondersteunen.

Het Baas In Eigen Buurt team is in ieder geval trots op de key note spreker tijdens het Baas In Eigen Buurt Seminar, dat op vrijdag 18 oktober plaatsvindt. Die dag neemt Harry te Riele, zelfstandig adviseur en expert op het gebied van transities voor een duurzame samenleving, ons mee op een reis langs inspirerende voorbeelden uit de praktijk.
Hij zal het o.m. hebben over De Dam, De Alternatieve Muntheid voor (met name) kleine ondermeningen in Rotterdam Noord, een project waarvan Te Riele een van de aanjagers is. Natuurlijk komt ook De Zuiderling aan bod, de onlangs ingevoerde alternatieve munt voor Rotterdam-Zuid en andere praktijkverhalen over alternatieve vormen van financiering.

Voor een indruk van zijn verhaal:

Lees hier het interview met Harry te Riele dat deze week verscheen op RTV Rijnmond-website.    

En bekijk hieronder de introductiefilm over De Dam:



Ook komt de kracht van lokale ondernemersnetwerken aan bod, tijdens een presentatie van de Kamer van Koophandel Rotterdam en komen actieve en succesvolle buurtiniatieven aan het woord. Je gaat zeer zeker niet alleen maar informatie opzuigen en inspiratie krijgen, integendeel, in het middagprogramma ga je er zelf mee aan de slag tijdens de Baas In Eigen Buurt DIY sessies.

Op 18 september komt het hele programma online op de Buurtflirt-website en wordt het via de Buurtflirt Nieuwsbrief gecommuniceerd.

Het programma ontvangen? Mail dan naar info@buurtflirt en we zorgen dat je rond 18 september in je mailbox ontvangt.

Weet je nu al dat jij er bij wil zijn? Dat kan al vanaf € 55,-- voor het hele dagprogramma, inclusief koffie/thee/drankjes, lunch en afsluitende netwerkborrel. 
Boek je tickets nu hier.

Volg het Baas In Eigen Buurt Festival ook op Facebook, want naast het seminar hebben we nog veel meer te bieden, zoals de Baas In Eigen Buurt Markt op zaterdag 19 oktober.