zondag 16 juli 2017

Goed bezochte officiele opening van Het Museum van de Wijk!


Wow, met recht WOW! Ondanks de ultrakorte voorbereidingsperiode, mogen we spreken van succesvolle opening van Het Museum van de Wijk gistermiddag! Een ruime opkomst van geinteresseerde mensen, die, een kort praatje mijnerzijds, kennis namen van de woorden van Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer van de Gemeente Rotterdam.

Hij vertelde over hoe Rotterdam met Resilient Rotterdam bouwt aan de veerkracht en de weerbaarheid in de stad en, via klimaat en water (ook een thema dat je trouwens terugziet in onze expositie, dankzij deelnemer Wolbert van Dijk) en de belangrijke rol die kunst en cultuur daarin spelen. Ook benoemde hij de waardevolle bijdrage van kunstenaars, makers en creatief ondernemers; en die van kleine culturele producenten als, inderdaad, Cretopia Rotterdam en (als ik zo onbescheiden mag zijn) mijzelf. Maar ook de grote betekenis van verzamelplekken van al die creativiteit, zoals Toko51.

Dat zijn woorden van waardering en van erkenning voor het harde werk van de afgelopen weken, en, in breder verband, van dat van de afgelopen twee jaar, waarin ik samen met Cultuurscout Centrum Menno Rosier en een wisselende groep van telkens weer andere Makers en MeeMakers keihard heb gewerkt aan Maak Het Mee 010.

Dat voelt goed; en is meteen een enorme motivatie om door te gaan op de ingeslagen weg.

Binnenkort een blog geheel gewijd aan de expositie, wat er te zien is en een indruk van de deelnemers.

Lees ook het blog dat deelnemer Robin Hendriks schreef over de opening. Zij zal de komende weken ook alle deelnemers aan de expositie nader in beeld brengen op het WOW | Werelds Oude Westen Blog.