maandag 15 juni 2015

Eerste editie Dogparade 010 een waanzinnig succes!




De eerste editie van de Dogparade op zaterdag 13 juni jl, bleek een doorslaand succes! Een slordige 50 honden en hun baasjes verzamelden zich die middag in hartje Rotterdam op de Kop van de Westersingel.

Om vervolgens onder leiding van Captain Jack (ofwel presentator Jack Kerklaan van RTV Rijnmond) richting het Tiendplein te gaan, alwaar de viervoeters de strijd met elkaar aangingen om de felbegeerde titel De Ultieme Hond!


Captain Jack nam zijn taak uiterst serieus en onderwierp de deelnemende honden en baasjes aan een waar kruisverhoor: Baas van De Ultieme Hond word je natuurlijk niet zomaar!


Lokale en ook nationale pers, waaronder Metro Rotterdam, was massaal uitgerukt om de allereerste Dogparade 010 te verslaan. De baasjes werden er verlegen van, de aanwezige honden maalden er niet om. Die hadden slechts aandacht voor alle overheerlijke Doggy Prijspakketten, o.m. beschikbaar gesteld door sponsor Yarrah. En vooral: voor elkáár.


De jury, onder deskundige leiding van voorzitter Loes Luca met onmisbare assistentie van haar moeder, had het er maar moeilijk mee. Gelukkig was er ook gelegenheid voor een spontane a capella versie van 'How Much Is That Doggy In The Window?'


Het publiek, in grote getale aanwezig, kon zich ook uitleven op de aanwezige Doggy Market, waar o.m. overheerlijke hondengebakjes konden worden genuttigd. Verder waren o.m. aanwezig Leeszaal Rotterdam West met een speciale collectie ''Hondse Literatuur'' en Stichting Hulphond Nederland. Al het door de hondenbaasjes betaalde inschrijfgeld plus alle extra donaties gingen in zijn geheel naar deze organisatie, hét expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg.


Kortom, we kunnen spreken van een uiterst succesvolle eerste editie, en dat betekent dat we alweer volop plannen zitten voor editie 2016 en ... er staan in de tussentijd ook nog een aantal kleinere Doggy Events op de planning! 

Volg Dogparade 010 ook op Facebook voor alle informatie en updates daarover! 

De Dogparade 2015 is een initiatief van Stichting De Hort Op! en wordt mede mogelijk gemaakt door Alliantie West-Kruiskade, Rotterdam Festivals, Dierenwinkel De Rimboe, BRIT Petfood, YARRAH Bio Organic en Slagerij Schell.

De Dogparade is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht hier.

De Dogparade 2015 is een vervolg op de Dogparade, die plaatsvond als onderdeel van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa.


Team Dog Parade 2015 bestaat uit:
Concept & Productie: Mieke van der Linden, cultureel producent
Productie (voorbereiding): Mirjam Klootwijk
Productie (uitvoerend), pers & tevens DJ Cat: Cathelijne Beijn
Productie (ondersteunend), pers en fondsenwerving: Christy de Witt