donderdag 2 oktober 2014

Terugblik op de tweede (mini)editie van kunstmarkt Marché du Nord


Afgelopen weekend vond, voor de tweede keer op rij, de kleinschalige kunstmarkt Marché du Nord plaats. De Marché is sinds 2013 een onderdeel van het jaarlijkse succesvolle kunstfestival Route du Nord, dat ditmaal was neergestroken in het hippe ZoHo (Zomerhofkwartier) in Rotterdam (vlak achter het Hofplein, nabij de Hofbogen).

Zaterdag 27 september was de tuin van veganistisch biologisch treinwagonrestaurant Gare du Nord de sfeervolle locatie van een tiental kraampjes met een breed aanbod aan kunst en kunstproducten. Van tekeningen en schilderijen tot handgemaakte kunstzinnige producten in beperkte oplage. Ook was een live portret tekenaar aanwezig. Kortom, dè kans voor de kunstminnende bezoekers van 'De Route' om hun slag te slaan en ''kunst voor een prikkie'' aan te schaffen, zoals het motto van de Marché luidt.'Les dix héros de Marché' waren dit jaar:

Anita Helmy/Artwacht 
Fotobewerkingen en glaswerk, van € 5,- tot € 150,-. 
Bincware/Ariette Bos Schoudertas ''Self Control'', naar eigen ontwerp, exclusief want in zeer beperkte oplage vervaardigd. € 35,- (uni) en € 45,- (print). 
Casper Evers/Cecreations Diverse modellen wijnrekken vervaardigd uit verschillende materialen, van € 40,- tot € 80,- 
Dimitri Hakke/Dimitri Hakke Photography Popfoto's met SPECIALE SUPERSALE van tentoonstellingsexemplaren (van 16.45 tot einde markt), prijzen van € 5,- tot € 150,-
Harry Plotter/Tamara van Suylekom 
Schilderijen gemaakt met een plotter en een synthesizer, vanaf € 25,- Jet Valk Schilderijen in verschillende formaten, allemaal rondom het thema ''De Zwaan'': De Rotterdamse Erasmusbrug. Martijnbeelden/Martijn Koolstra  Live portrettekenen en omgevingstekenen, € 25,- per gefixeerde houtskooltekening op A2-formaat.
Nanny van den Heuvel/Art Studio Nanny van den Heuvel 
Beschilderde objecten, kleine schilderijen van € 35,- tot € 95,-
Pam Lijdsman
Diverse werken gemengde technieken (acryl en ecoline) en schilderijen (acryl)
RECOVER/Heleen van Zantvoort & Margot Annuschek Tassen in verschillende formaten, gemaakt van gevelposters, diverse prijzen tot € 50,-Marché du Nord werd dit jaar weer georganiseerd door TWC in opdracht van en in samenwerking Route du Nord.

Bij zondere dank gaat uit naar: 
Dorien Rietveld, voor alle assistentie en support 
Gladys Jacobson voor ontwerp en vormgeving van de digitale flyer en het Marché du Nord logo
en naar: 
Roodbol Evenementen / Richard Roodbol voor de goede service en snelle levering van kramen
Organisatie Route du Nord: Eddy Kaijser, Marcel Kollen & Tamara van Suylekom voor de goede samenwerking
&
natuurlijk alle deelnemende kunstenaars!